esmaspäev, juuli 25, 2005

Peipsi ja venkud.

Eile päeval jõudsin tagasi reisilt Peipsi äärest.(Vabandused Metsale, tõesti ei olnud Kabli) Igastahes väga mõnus reis oli ja tore nädalane puhkus alkost, mida veel sel suvel polegi juhtunud.
Aga jah ilmaga meil eriti ei vedanud, sest tihti sadas vihma ja jõhker tuul oli vahetevahel. Aga mõnes mõttes oli ka tuul super, sest Peipsis tekkisid lihtsalt nii jõhkrad lained, et väga kaiff oli vees olla. Vihmas aga ma ei leidnud midagi positiivset, sest kui ikka õhtul hakkab vihma sadama ja kui hommikul ärkad selle peale, et telgi põhi laseb läbi ja madratsid on poolenisti märjad ning ikka sajab veel vihma, siis on tegu non-ägeda asjaga!
Esimesel päeval rannas passides hakkas mul küll suht igav ja siis ehitasin lihtsalt ühe jõhkardi sopalossi, mida ma polnud vist juba 3aastat teinud. Väga mõnus, rahustav. Lapsepõlv on mõnus!
Väga kaiff koht on ka Ida-Virumaa põlevkivi muuseum, kus meie klass küll käis paar aastat tagasi reisil, kuid ilma minuta sest mul oli lihtsalt 40kraadi palavik. Nüüd siis sai ära käidud ja ikka väga spooki koht on see. Raudteedega, tsemendi ja taladega kindlustatud pimedad käigud, kus sees passivad mitu tonni kaaluvad masinad, mis teevad sellist häält, et hirm tuleb nahka. Ning kui lisada veel see, et asyd 60meetri sügavusel ja sind juhivad mõnusad 60aastased giidid, kes on ise seal mitukümmend aastat tööd teinud ja on suhteliselt kurdid seetõttu, siis on ikka tegu super kohaga! Jättis negatiivse mulje? Poh, tegu on siiski väga mõnusa kohaga, kuhu tasub minna.
Hmm..mida põnevat seal veel oli siis....ahjaa jõhkralt palju venkusid. Nagu kõik Peipsiäärsed külad on paksult neid täis. Ja kui jõuad veel Narva...oioioi restorandi töötajadki ei saa eesti keelest aru. Suht nummi nagu. Lisaks jõudsin nüüd sellele arvamusele, et venkud(need kes elavad Venemaal, mitte Eesti-venelased) on tõesti sitapead. Nagu ffs pommitati maatasa endine super võimas linn Narva, barokk stiilis kesklinn and stuff ja asendati kõik hooned 9-korruseliste korterelamutega. Nagu mis teil inimestel viga on??? Narva raekoja plats on ka super...seisab ilus raehoone, mille korrastamisel näeks maja super välja, selle ees on rõve lagunenud asfalt ja raehoone ümber asuvad lagunevad korterelamud. Nagu super vaatepilt!! Tänks venkud! Või siis see kaval otsus, mis nad tegid...pommitati puruks Narva linnus, selleks, et see mõne aasta pärast restaureerida. Nagu miks te siis üldse selle pihta lasite ei saa ma aru. Ah poh, mõttetud mehed.
Nojah kui viha venkude vastu välja jätta, siis reis oli siiski väga mõnus ja loodetavasti karsklus jätkub.