esmaspäev, august 08, 2005

Kihnu.

Hommikul ärkasime vara...sõime, pesime. Väljas oli super ilm. Täna otsustasime liikuda Kihnus natuke ringi ja siis kella kolme paiku tagasi sõita Pärnu.
Alustuseks liikusime Kihnu randa ja peale lutsuviskamist kasisime vette ära. Kõndisime nagu maha mingi 500meetrit ja vesi oli ikka alla nibude ja vaikselt hakkas juba külm ning kõigil oli kopp ees ja edasi ei viitsinud minna. Keerasime otsa ringi ja tegime võidu tagasi. Rutz-Maria võitis. Riidesse pannes avastasin muidugi, et olin visanud oma pluusi kivi peal olevale linnusitale ja kõik naersid mu üle, aga kui Lempsile teatasin, et ta istub seal samas, kus mu pluus oli ja ta nägi oma s*taseid valgeid pükse, siis te enam ei naernud.

Kaki maas, hakkasime liikuma keskusesse, kuid kuna Paula tahtis midagi jahist ja paljud veel, siis otsustasime nii, et mina ja tema läksime laeva ja teised liikusid ära keskuse suunas. Asjad laevast käes, liikusime mööda teed, mida paula arvas õige olevat, edasi, kuid kui peale pikka kõndimist midagi keskuse sarnast ei tulnud, võtsime ühendust teistega ja saime teada, et paneme vales suunas. Paula tahtis tagasi sadamasse kõndida ja sealt õigele teele minna, kuid kuna olime liiga pika maa maha kõndinud, otsustasin proovida shortcutti. Mööda metsavahelist teed sattusime lennujaama. wtd? Vale koht, kuid peale helistamist ja pikka orjenteerumist jõudsime siiski keskusesse. Tundus nagu käisime lihtsalt kogu Kihnu saare läbi..
Sõime head odavat toitu ja Rutz-Maria tegeles herilasfarmi tekitamisega ning siis liikusime veel muuseumisse ning sealt tagasi jahti, et hakkata varsti tagasi liikuma.
Kihnu on muide ikka suht lahe saar! Tasub ära käia.
Tagasi sõites oli ilm mõnus ja ajasime maikad Rutz'i ja Pissuga selga ning võtsime osadega ühe õlle. Mõnus jahi otsas juua külma õllet soojal päeval mere peal. kaif.
Sõitsime ja ajasime juttu ning Pärnu poole jõudes tahtsime ujuma. Ajasime HM'i üles ja varsti kargasime vette. Seekord mõtles M(ainuke naine pardal), et ta tahak ka ujuda ja hüppas ka peale meid sisse. Muidugi siis tuli mul kiirelt reageerida ja köiega tema juurde ujuda, et ta laevast maha ei jääks, sest ta poleks selleni jõudnud. Edasi mõnulesime veel tükk aega vees ja karglesime sisse ning jaht kogus aina kiirust.Lõpus 4,5sõlmese kiirusega sõites eriti kinni hoida enam ei jõudnud ja ronisime laeva ära.
Pärnus oli ka suht mõnus ilm ja Rutz ning M otsustasid tagasi minna häälega. Panime neid siis Tartu mnt peal maha ja mõlemad olid varsti peal. Meie aga jõime autos õllet ja ajasime juttu ning varsti jõudsime Viljandisse tühja kõhuga. Kasisime kohvikusse "Viljandi"(taaskord!, nagu 4kord nädala jooksul) ja ajasime kõhud täis. Selle aja peale olid ka hääletajad Viljandisse jõunud ja söömise lõpetades kihutasime neist mööda. Sitt niff oli see, et nad Tartusse sealt ei jõudnudki ja Pissu pidi hiljem Miniga neile järgi minema. Mina aga läksin Potsataja juurde, kus oli veel teised sepikud, ajasin seal juttu ning vaatasime filmi "Vertigo", kuid kuna ma eriti ei süvenenud, siis ma ei saanud eriti ka aru sellest.
Nojah igastahes päev venis väga pikale ja sain hilja magama, kuid õnneks sai järgmine päev välja magada.