kolmapäev, detsember 07, 2005

Frankenstein.

Eile õhtul sain teada, et lähen veel samal õhtul teatrisse...etenduseks Frankenstein. Pesin, ajasin triiksärgi ja pintsaku vinksvonksilt selga ja läksime...kohapeal aga selgus, et etendus toimub vanas anatoomikumis(koht siis kus vanasti lahati inimesi, et selgitada surmapõhjust ja õpetada arstidele elundeid), kus kõigile anti selga arstikitlid, niiet nii palju siis mu korralikust välimusest..kõigele lisaks sattus mulle vist kõige suure valge kittel, mis ulatus peaaegu maani..või on asi selles, et mina olen hoopis lühike. nojah.
Enne etendust toimus aga anatoomikumis ka väike näitus, mis koosnes maja ajaloo jutust ja siis eksponaadid piirituse purkides ja niisama kapis..kõiksugu inimeste organid, haigused(nagu vähkkasvajaga kopsud olid väga armsad), enesetapu jäljed(noahaav kõrvil näiteks) jne. Lisaks veel hulganisti inimeste luid, nagu kolju ja siis oli toodud nendega surmapõhjuseid(nagu näiteks üks tüdruku kolju oli puuhaluga purustatud, teine oli aga hobuselt kabjaga näkku hoobi saanud ning hunnikute viisi kuuliaukudega kolpasid), lisaks veel topis 9-jalaga kitsest, kahepealise vasika skelett jne. No neid purke ja rõvedusi oli seal ikka ropult palju ja kuna mul läks süda suht pahaks ära ja etenduse ajal riba tekitada ei soovinud, siis läksin istuma ära...
Igastahes etendus oli väga super..kõik näitlejad mängisid enda osad super hästi välja ja kõikidel tuli välja omalaadne karakter. Tegu ei olnud sellise vanaaegse 50-aastate saksapsühhofilmiga Dr. Frankensteinist, vaid mõnusalt huumoriga tehtud tänapäevast rääkiv näidend. Põhimõtteks oli siis see, et peategelane(tundmatu näitleja, kes oli lihtsalt super hea) kloonis endast "Frankensteini"(Kaljujärv) ja siis hakkas igasugu asju toimuma. Naljad polnud ka mingi leimid vaid ikka sellised, et kogu publik oli kõveras..korra juhtus ka see, et näitlejad ei suutnud ise naeru tagasi hoida ja rahvas hakkas selle peale aina rohkem naerma ja kõigele lisaks sai näha kuidas Kaljujärv lutsis ühe ilusa naise varbaid(see mees ikka peab igakord millegi uuega üllatama..kord tõmbab püksid maha, kord lakub varbaid jne. mõnus).
No igastahes seda tegelt ei saagi kirjeldada..tuleb ise minna vaatama ja see on tõesti selline etendus, mida ma väga soovitan.