kolmapäev, veebruar 22, 2006

Ah nüüd ma sain aru!

Lausa vapustav, milliseid kommentaatoreid ETV kasutab olümpial. Inimesed, kes ei tea alast, mille kohta nad räägivad mitte kui kottigi.
Just lõppes meeste paralleel lumelauasõit. Üheks kahest "geeniusest" oli mingi naine, kelle jutu järgi tundus, et ta tegeleb sama alaga, kuid samas ei saanud ta toimuvast ikka midagi aru. Muidugi seda ta paistis vähemalt teadvat, et lippudest tuleb mööda sõita. Teine oli üks tavaline kommentaator, kes räägib kõikidest aladest, alustades suusahüppest ja lõpetades jäätantsuga. Ilmselgelt ei saa ta aga tavaliselt toimuvast eriti aru. Ega ma ei väidagi, et nad peaksid kõiki neid alu tundma, aga vähemalt midagi võiks ju enne rääkima hakkamist ala kohta lugeda ka.
Igatahes tänasest mõnusast praagist siis. Mehi oli kvalifikatsioonist läbi saanud 16tükki. Sõit toimub paralleelsetel radadel, ning et mõlemal oleksid samad tingimused, toimub kaks laskumist. Esimese laskumise võitja lastakse teisel sõidul sama ajalise edumaaga minema, millega ta eelneva oli võitnud. Seda viimast fakti aga kommentaatorid ei teadnud ning ajasid kogu aja sellist juttu, kuidas üks meestest jäi taaskord stardis magama, kell kajab(mõlemale lasti märguande signaal), varastas stardis jne. Peale 20starti ning jabura jutu kordusi, jõudis asi lõpuks finaalini. Sealgi kihistasid nad kahekesi naeru, kui üks finaliste sekund hiljem taipas väravast läbi hüpata. Ise olid nad ikka pidevas hämmingus ning ma olin nende üle ikka hiiglama uhke, kui üks neist peale viimast sõitu asja ära jagas ning teisele ka ära seletas. Tubli poiss!